Uitleg over een SSD
De werking van SSD simpel uitgelegd:
Een SSD is de nieuwste generatie schijf die op dit moment beschikbaar is, en heeft vele voordelen tegenover een normale HDD (de normale harde schijf).
Zo is een SSD vele malen sneller (wel 10 tot 30x zo snel!), start uw laptop of desktop binnen een paar seconden op en gaat een SSD veel langer mee, omdat er geen beweegbare onderdelen in zitten waardoor deze niet tot weinig slijt.
De SSD zijn levensduur zal dan ook vele malen langer zijn in vergelijking met een normale harde schijf. Wij kunnen tegen een voordelig tarief een SSD aanschaffen, installeren met Windows en alle data overzetten voor u.
Uw computer zal na een installatie van een SSD vele malen sneller werken en weer als nieuw aanvoelen. Tot slot is het veel voordeliger dan de aanschaf van een nieuw apparaat en bespaard u op de kosten!
De werking van HDD (normale harde schijf) simpel uitgelegd:
De normale harde schijf heeft een beweegbare draaiende schijf waar de data op geschreven wordt. Hierdoor merkt u dat de harde schijf steeds langzamer begint te werken naarmate deze verouderd en voller begint te raken. Hierdoor kost het onderhouden van een harde schijf kost meer tijd, geld en aandacht dan het onderhouden van een SSD. Onderaan de pagina hebben wij een YouTube video geplaatst waar u kunt zien hoe een harde schijf werkt.
Mocht u alsnog vragen hebben of een SSD wat voor u is? Dan helpen wij u graag verder! Kijk hiervoor op onze Contact pagina hoe u ons kunt bereiken!
Hierbij gaan wij de meest voorkomende SSD soorten aan u uitleggen
-Een SSD die 2,5 inch is en je hetzelfde aansluit als een HDD (harde schijf via de SATA kabel op het moederbord Foto 2).
-Een SSD die je rechtstreeks op het moederbord kan aansluiten (de M.2 SSD wat tevens het moederbord wel moet ondersteunen Foto 1).
-Een SSD die je kan aansluiten via de PCI-E aansluiting op het moederbord (die tevens ook word gebruikt om videokaarten te installeren in uw computer Foto 3).
-Een SSD die voor hele kleine apparaten word gebruikt (ook wel de mSATA genoemd).